Uitleenpunt zorghulpmiddelen

Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig? Bijvoorbeeld omdat verpleging thuis nodig is? Of in verband met een bevalling? Of bent u aan het revalideren thuis na een operatie? Dan kunt u tijdens openingstijden terecht bij het Startpunt voor het lenen zorghulpmiddelen. In het Startpunt is een uitleenpunt van Medipoint.

26 weken gratis gebruik

Zorgverzekeraars hebben een pakket van uitleenhulpmiddelen vastgesteld die gratis gebruikt kunnen worden voor maximaal 26 weken. Het gaat om onder andere een rolstoel, toiletstoel, douchekruk of-stoel, bedverhogers, rugsteun, dekenboog, ondersteek, toiletverhoger, drempelhulpen en trippelstoel. Deze producten kunnen eenvoudig en snel worden aangevraagd en opgehaald bij het Startpunt Wageningen. Op http://www.medipoint.nl/ is een volledig overzicht te vinden van de producten die u kunt lenen. Meestal is er voldoende voorraad aanwezig dat u het hulpmiddel direct kunt meenemen.

Huren

Krukken, rollators en looprekken moeten gehuurd worden. Voor deze hulpmiddelen betaalt u een bijdrage aan Medipoint. Als u lid bent van een ledenverenging, krijgt u korting op de huur.

Medipoint Ede

Voor meer informatie over de uitleen van tijdelijke hulpmiddelen, neemt u contact op met Medipoint, tel. 088-1020100 of kijk op Medipoint. Voor een uitgebreid assortiment hulpmiddelen kunt u terecht bij Medipoint in Ede. Kunt u niet zelf het hulpmiddel ophalen en is er ook niemand die dat voor u kan doen, neem dan contact op met Medipoint.

  • Adres: Willem de Zwijgerlaan 1-3.
  • Opening:   Maandag t/m vrijdag 9.30-17.30 uu en zaterdag van 9.30-13.30 uur.

Kopen

In het Startpunt worden geen zorghulpmiddelen verkocht. Hiervoor verwijzen wij u naar een thuiszorgwinkel. Niet alle hulpmiddelen worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Er zijn diverse winkels waar u hulpmiddelen zoals een rollator, douchestoel of bijvoorbeeld een toiletverhoger kunt aanschaffen.  Op internet is er veel informatie te vinden en vergelijkt u makkelijk kosten met elkaar.  Ook kunt u een hulpmiddel soms heel goed tweedehands kopen. Het loont de moeite om te vergelijken in verband met verschil in prijzen. Voor eventuele adressen kunt u terecht bij het Startpunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken