Coronatoegangsbewijs: de Coronacheck-app 

Vanaf 25 september 2021 heeft iedereen van 13 jaar en ouder op sommige plekken een coronatoegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of culturele voorstelling. Elders in deze krant vindt u hierover meer informatie van de Rijksoverheid.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het installeren van de Coronacheck App of het aanvragen van uw DigiD? De vrijwilligers van het Digitaalhuis kunnen u helpen. U kunt op verschillende manieren contact zoeken.
•    Er zijn de komende weken op bepaalde tijden vrijwilligers van het Digitaalhuis in de bblthk om u te helpen. Bel de bblthk of kom langs om te horen wanneer dat is.
•    U kunt langskomen op het spreekuur van het Digitaalhuis elke donderdag van 15.30u tot 17.00u.
•    U kunt een mail sturen aan digitaalhuis@bblthk.nl. Zij geven uw naam en telefoonnummer door aan de vrijwilliger, die neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.
Voor het installeren van de Coronacheck-app moet u uw smartphone, DigiD gebruikersnaam en DigiD wachtwoord meenemen. Voor het aanvragen van een DigiD moet u uw identiteitsbewijs, uw BSN (Burger Service Nummer) en uw smartphone meenemen.

Papieren QR-code

Heeft u geen smartphone of kunt u geen coronatoegangsbewijs afdrukken? Dan kunt u ook een papieren coronatoegangsbewijs met QR-code aanvragen. Dat kan via telefoonnummer 0800-1351. U heeft dan wel een BSN (burgerservicenummer) nodig.