Week van de jonge mantelzorger

Deel je zorg

Heb jij bij jouw thuis hiermee te maken en maak je je hierover zorgen?  Dan is het belangrijk dat je daar niet mee blijft lopen. Erover praten is erg belangrijk en helpt als je zorgen hebt. Dat kan op verschillende manieren bijvoorbeeld met familie of vrienden of misschien op school/universiteit. In Wageningen kan je zorgen ook bespreken met bijvoorbeeld de jongerenwerker of bij Mantelzorg Wageningen.Je kan ook met je vragen/zorgen terecht bij de Inloop Jeugd en Gezin van het Startpunt.   

Wanneer ben je een jonge mantelzorger?

Als jonge mantelzorger groei je op met iemand, vaak een ouder, broer of zus die meer hulp nodig heeft. Dit omdat hij/zij een langdurige ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, verslaving of een psychische aandoening heeft. De kans is dan groot dat je je daarover zorgen maakt, dat je vaak thuis moet meehelpen of dat je ouders minder aandacht voor je hebben.

Ervaringsverhalen van andere jongeren

Je bent niet de enige die hiermee te maken heeft. Er zijn veel jongeren die in een vergelijkbare situatie zitten. Je kunt hier meer lezen over de ervaringen van anderen jongeren.

Websites met meer informatie

Week van de jonge mantelzorger

De week van de jonge mantelzorger is van 1 tot 8 juni. In deze week wordt aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers. Vanwege de coronacrisis zijn er in Wageningen in deze week geen activiteiten voor jonge mantelzorgers. Die worden indien mogelijk later dit jaar nog gepland. Heb je eventueel interesse? Meer informatie is te verkrijgen bij Mantelzorg Wageningen.