Workshop 'Postief opvoeden'

Positief opvoeden

Op dinsdagavond 8 oktober 2019 is er in het Startpunt een workshop over ‘Positief Opvoeden’. Iedere opvoeder kan positief opvoeden. Soms zijn we ons dat nog te weinig bewust. En zijn we nog té veel gericht op het negatieve gedrag. “Niet aankomen!”, “Niet doen!”, “Nee, zei ik!” .
Als er op een positieve manier met elkaar wordt omgegaan, is er over het algemeen meer plezier.
Kinderen die positief worden opgevoed, hebben een grote kans om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen met zelfvertrouwen.

Wat houdt de workshop in?

Er wordt uitleg gegeven over wat positief opvoeden inhoudt. Hoe doe je dat als je kind in de supermarkt een driftbui krijgt? Of zich niet houdt aan de gemaakte afspraken over op tijd thuiskomen. Een positieve benadering helpt het positieve gedrag te versterken. Zowel bij het kind als bij de opvoeder. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden ervaringen en tips uitgewisseld.

Door wie?

Deze workshop is een samenwerking tussen Lenie Rake en het Startpunt. Lenie Rake is orthopedagoog en heeft een eigen praktijk in Wageningen Zij geeft hulp bij vragen over de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren. In haar werk staat de oplossingsgerichte benadering centraal. Dit is een positieve manier van benaderen. Het gaat uit van de krachten en kwaliteiten van mensen.

Wanneer?

Dinsdag 8 oktober van 20.00-21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Waar?

Startpunt Rooseveltweg 408A Wageningen

Meer informatie en aanmelden

• Deelname is gratis
• We vinden het prettig als u zich van tevoren aanmeldt. Dat kan via startpunt@wageningen.nl of bel telefoon 0317-410160