Hulp van de gemeente budgetbeheer en schulddienstverlening

Beheer van uw budget

Soms kan de gemeente u ook helpen met beheer van uw budget (budgetbeheer). Het beheer wordt dan tijdelijk overgenomen om te voorkomen dat er (meer) geldproblemen ontstaan. Met budgetbeheer proberen we de oorzaak van uw geldprobleem te achterhalen en daar samen iets aan te doen.

Na een gesprek met Inloop Geldzaken of het Startpunt wordt bekeken of budgetbeheer de juiste hulp is of dat er misschien iets anders nodig is in uw situatie. Heeft u moeite om uw budget te beheren? Neem dan contact op met het Startpunt of ga op maandag tussen 13.00-1500 uur naar Inloop Geldzaken.

Hulp bij schulden

Stapelen de rekeningen zich op? Wacht dan niet af maar kom in actie. Het is belangrijk rekeningen op tijd te betalen en schulden af te betalen. Maak hierover afspraken met de organisatie die geld van u tegoed heeft.

Lukt dit niet? Dan helpt het Startpunt u graag verder. Ook is het mogelijk om hiervoor naar het Inloop Geldzaken te gaan. Met u wordt besproken hoe u het beste geholpen kan en wilt worden. Hulp van schulddienstverlening van de gemeente is soms de beste optie. Maar vaak zijn er ook andere vormen van hulp en steun mogelijk Bijvoorbeeld praktische hulp van een vrijwilliger. In de folder 'Aan de slag met schulden' leest u uit welke stappen het traject van schulddienstverlening van de gemeente bestaat.