Individuele studietoeslag

AANVRAAG INDIVIDUELE STUDIETOESLAG PDF

Op dit moment is het alleen mogelijk om uw aanvraag met een PDF formulier te doen. We zijn bezig om de online formulieren aan te passen. Onze excuses voor het ongemak. 

Individuele studietoeslag is een bijdrage in de kosten van een studie. De toeslag is bedoeld voor studerende inwoners van Wageningen die wel willen werken. Door een beperking zijn zij niet in staat het minimumloon te verdienen.

Hoe hoog is de toeslag?

De toeslag is een bedrag van 25% van het wettelijk minimumloon per maand dat voor je leeftijd geldt.

Voorwaarden

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt recht op studiefinanciering volgens de Wet Studiefinanciering 2000. Of een tegemoetkoming volgens de WTOS Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten.
  • Je vermogen zoals bijvoorbeeld spaargeld ligt onder de grens die voor jou geldt
  • Je bent in staat te werken, maar kunt door beperkingen niet het minimumloon verdienen

Hoe lang krijgt u de toeslag

De toeslag wordt voor maximaal zes maanden toegekend.

Wijziging in je situatie

Is er in die periode iets in je situatie gewijzigd bijvoorbeeld je hebt inkomsten uit werk. Of je bent gestopt met de studie? Vraag dan de individuele studietoeslag na een half jaar opnieuw aan.

Niet verandert in je situatie

Is er niets in je situatie gewijzigd? Dan hoeft je de individuele studietoeslag binnen hetzelfde studiejaar niet opnieuw aan te vragen. De gemeente bekijkt dan aan de hand van de gegevens of er opnieuw voor het tweede halve studiejaar studietoeslag wordt toegekend. In het nieuwe studiejaar moet je wel weer zelf een aanvraag doen.

Advies van UWV

Om te beoordelen of je niet in staat bent om het minimumloon te verdienen, vraagt de gemeente advies bij het UWV. Het kan zijn dat het UWV je uitnodigt voor een onderzoek.

Studietoeslag aanvragen?

  • Vraag de toeslag oline aan via digiD of vul het aanvraagformulier individuele studietoeslag  in.
  • Stuur het ingevulde formulier op naar Postbus 1, 6700 AA Wageningen, of lever het in bij Publiekszaken, Stadhuis Markt 22.
  • De gemeente neemt binnen 8 weken na ontvangst een besluit en stuurt je een brief. In de besluitbrief staat of de studietoeslag wordt toegekend.

Hulp bij het invullen van het formulier

Voor vragen over de inkomensondersteunende regelingen van de gemeente, of voor hulp bij het invullen van de aanvraagformulieren, kun je terecht bij het Startpunt.