Eetproblemen

Maak jij je zorgen over je uiterlijk en je gewicht? Ben je een dieet gaan volgen?Je bent niet de enige. Veel jongeren hebben problemen met eten. Soms neemt het een extreme vorm aan. Je bent dan heel veel bezig met je gewicht, je uiterlijk en je eetprobleem. Het eten of juist niet- eten beheerst je hele leven. Als dat zo is, dan kan er sprake zijn van een eetstoornis.

Eetstoornissen

Jongeren met een eetstoornis hebben daar veel last van in hun dagelijks leven. Sommigen zijn alleen maar gericht op afvallen en gebruiken allerlei middelen om dit te bereiken. Andere overeten zichzelf. Er zijn verschillende soorten eetstoornissen. De bekendste zijn Annorexia Nervosa en Boulimia Nervosa. Deze aandoeningen verzwakken je lichaam. .

Er over praten

Heb je problemen met eten? Vermoed je dat er meer aan de hand is? Het is belangrijk om met je omgeving over je eetprobleem te praten. Dit kan met iemand uit je familie of vriendenkring, het Startpunt of het jongerenwerk zijn. Zij helpen je als je het moeilijk vindt om de stap naar de huisarts te zetten.

Hulp

De huisarts bekijkt samen met jou welke hulp voor jou het beste is. Er zijn verschillende mogelijkheden voor hulp. De hulp wordt vaak geboden door een therapeut die veel kennis heeft van eetstoornissen. Soms hebben die therapeuten een eigen praktijk of werken ze vanuit een instelling.