Hulp voor jongeren

Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen in Wageningen. Het is afhankelijk van je situatie wat voor jou het beste is. Het Startpunt is altijd een goede plek waar je naar toe kunt gaan als je niet goed weet waar je het beste kunt beginnen.

Startpunt

Heb je vragen of wil je advies over jouw situatie? Heb je hulp nodig bij bepaalde zaken zoals je financién, het regelen van hulp of zorg? Of zit je niet lekker in je vel? Een medewerker van het Startpunt gaat met je in gesprek en eventueel met je ouders, om jouw vragen te bespreken en je verder te helpen. En is ook een speciale Inloop voor jongeren. Kijk hier voor meer informatie over de Inloop Jeugd en Gezin

Hulp bij psychische klachten

Via je huisarts kun je hulp en ondersteuning krijgen als je last hebt van psychische klachten. Hier lees je hoe dat in zijn werk gaat.

foto meisje piekeren

Studenten

Als je een opleiding of studie volgt, is daar vaak de mogelijkheid voor ondersteuning. Informeer hierover bij je decaan of studentenpsycholoog. Welke mogelijkheden er zijn, verschilt per opleiding.

Jongeren Informatie Punt (jip)

Soms heb je vragen die je liever niet met je ouders, je vrienden of je leraar wilt bespreken. In dat geval kun je terecht bij het Jongeren Informatie Punt (jip). Het jip geeft informatie over onderwerpen als vriendschap en seksualiteit, geldproblemen, alcohol en drugs en meer. Daarnaast kun je bij het jip ook terecht voor informatie over een bijbaan, solliciteren en jongereninitiatieven.

Hoe vind je informatie?
Er staan op verschillende plekken in Wageningen (school, bibliotheek, Huizen van de Wijk en jongerencentrum ’t Oude Bijenhuis) kasten met informatie, waar je folders kunt pakken om door te lezen. Als je meer persoonlijk advies wilt, stuur dan een email of ga langs.

Jongeren Informatie Punt
Churchillweg 3
6707 JA Wageningen 
Telefoon: 0317-411085
Email: jip@solidez.nl
www.solidez.nl

Contactgegevens jongerenwerkers

Thijs Schaffers
Telefoon: 06-53212922
E-mail t.schaffers@solidez.nl

Nikky Visker
Telefoon: 06-83593835
E-mail: n.vikser@solidez.nl

Churchillweg 3
6707 JA Wageningen

Voor meer informatie over jongerenwerk kijk op www.solidez.nl

Kindertelefoon

Word je gepest? Heb je problemen thuis? Ruzie met je vrienden of voel je je rot,? Voor kinderen is er ook de kindertelefoon. Je kunt eventueel bellen of chatten met de kindertelefoon. Dat kan anoniem. Je naam hoef je niet te noemen als je dat niet wilt. De kindertelefoon is een landelijk telefoonnummer.

Villa Pinedo

Bij Villa Pinedo kun je terecht met vragen als je ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Wil je graag met iemand chatten die begrijpt hoe het voelt om gescheiden ouders te hebben? Dan is een buddy misschien iets voor jou. Je kan appen met een buddy via de MyBuddy App Je vraagt je Buddy makkelijk aan via de website. Na je aanmelding zoekt Villa Pinedo een Buddy die bij je past.