Problemen met je huurbaas

Het is heel vervelend als er problemen zijn tussen jou en je huisbaas. Je wilt je kamer niet kwijt. Met onenigheid tussen jou en je verhuurder woon je niet rustig in je huidige kamer.

Wat te doen?

Wie of wat de oorzaak van de onenigheid ook is, probeer de situatie zo lang mogelijk werkbaar te houden. Zorg dat de situatie niet verergert. Blijf netjes en zakelijk tegen je huisbaas. Zo voorkom je dat jou verweten wordt dat je niet goed hebt gehandeld.

Ga in gesprek

Probeer het op te lossen door in gesprek te gaan met je huisbaas. Als je dit lastig vindt, overweeg dan om een onafhankelijk iemand in te schakelen. Om te bemiddelen en/of om de gesprekken namens jou te voeren.

Juridisch advies

Bij het Juridisch Loket, of sociale raadslieden  kun je advies vragen. Dit is vaak gratis. Misschien dat je universiteit/hbo-instelling of studentenvereniging een adviesloket heeft waar je terecht kunt ? Het is verstandig om dit niet (gelijk) tegen je huisbaas te zeggen. Hiermee voorkom je dat de relatie onnodig verder op scherp wordt gezet.

Juridische stappen

Is het niet mogelijk om zonder tussenkomst van een rechter tot een oplossing te komen? Besluit dan of je verdere juridische stappen neemt. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt omdat dit soms nadelig werkt op de relatie met je huurbaas. Het Juridisch Loket en sociale raadslieden kunnen je hier ook over adviseren.