Personenalarmering

U bent ouder en misschien slecht ter been? Wat als er dan iets onverwachts gebeurt en u hulp nodig heeft. En u kunt niet bij de telefoon komen? Daarvoor is er personenalarmering.

Wat is het

Het meest bekend is het alarmsysteem waarmee u bij een ongelukje op een alarmknop drukt.  U komt dan in contact met een centrale waarop u bent aangesloten. Het kan zijn dat de alarmcentrale een bekende van u inschakelt, of de thuiszorg. Dat laatste heet professionele opvolging.

Mogelijkheden

Eigen contactpersonen;
De alarmcentrale schakelt als het nodig is uw contact personen in die in de buurt wonen. Dat kunnen bijvoorbeeld familie buren of vrienden zijn. U geeft uw contactpersonen dan een sleutel waardoor zij bij u naar binnen kunnen bij een melding.

Professionele opvolging;
Als u geen contactpersonen heeft, kunt u gebruik maken van professionele opvolging. Dat betekent dat een thuiszorg organisatie wordt gebeld na een melding. U krijgt dan een sleutelkluisje aan de deur. De verzorgende kan dan naar binnen. Voor professionele opvolging moet u extra betalen.

Organisaties

Er zijn in Wageningen verschillende organisaties die alarmering aanbieden. Bij sommige aanbieders wordt korting gegeven als u lid bent van de ledenvereniging. In uw woning wordt een alarmsysteem aangebracht.  Onderstaande organisaties geven ook professionele opvolging.

  • Solidez, telefoon (0317) 46 77 11
  • Opella, telefoon (0318) 75 22 22
  • Icare, telefoon 0900 88 33
     

Overige mogelijkheden

Zoekt u alarmering die u kunt gebruiken als u de deur uitgaat? Via de website hulpmiddelenwijzer  of bijvoorbeeld Wuzzialert leest u welke mogelijkheden er nog meer zijn.