Wonen voor senioren

Huistest: Mijn huis op maat

De meeste mensen willen ook als zij ouder worden in hun eigen woning en buurt blijven wonen. Met soms simpele woningaanpassingen en slimme techniek kan uw wooncomfort en gevoel van veiligheid vergroot worden. Voor nu én in de toekomst. Met de online huistest mijnhuisopmaat krijgt u direct een beeld hoe geschikt uw woning is als u een dagje ouder wordt.

Seniorenwoning

Vaak hebben woningen voor senioren extra aanpassingen. Zoals beugels aan de muur of een lift in het gebouw. Soms hebben woningen voor senioren ook extra voorzieningen. Bijvoorbeeld een huismeester, georganiseerde activiteiten, gezamenlijke ruimten en een aansluiting op een alarminstallatie.

Huren via de Woningstichting

U kunt in Wageningen een sociale huurwoning huren via de Woningstichting. Naast gewone huurwoningen, verhuurt de Woningstichting ook woningen voor senioren. In de 'video ''Doorstroming van senioren” van de Woningstichting ziet u welke woningen er zijn voor senioren.

Wonen PLUS

Bij Wonen PLUS woont u zelfstandig. Bij deze woningen is ook zorg mogelijk. De zorg wordt gegeven door Opella. Wonen PLUS is voor mensen vanaf 65 jaar die zelfstandig kunnen wonen. In Wageningen kan dit in het gebouw Torckdael

Video huisvesting van senioren

Doorstromen naar seniorenwoning

Heeft u een eengezinswoning of een appartement van de Woningstichting en bent u senior? Dan kunt u aanmerking komen voor bemiddeling naar een seniorenwoning van de Woningstichting. Lees hierover meer in de folder ouderenproject.

Meer informatie en contact over het ouderenproject

  • Neem contact op met mw. J. Annema van de Woningstichting via telefoonnummer (0317) 471 684, via e-mail: ja@dewoningstichting.nl
  • Elke dag telefonisch spreekuur van 9.00 uur tot 10.00 uur

Inschrijven en reageren

Wilt u een sociale huurwoning woning van de Woningstichting huren? Schrijf u dan in via huiswaarts.nu Hoe langer u staat ingeschreven, hoe sneller u aan de beurt bent. Elke week komen op huiswaarts.nu de woningen te staan. U kunt met uw inloggegevens reageren. Heeft u zelf geen computer? Bij de Woningstichting kunt u ook gebruik maken van een computer. Een medewerker van de Woningstichting helpt u graag verder.

Seniorencomplex de RoosebrinkFoto Roosebrink

Vanaf 50 jaar kunnen mensen een woning huren in de Roosebrink. De Roosebrink is een seniorencomplex in Wageningen. Seniorenhuisvesting Zuid Veluwe verhuurt ook complexen met appartementen in Bennekom. Dit zijn de Aleidahof en de Timanshof. 

Meer informatie en inschrijven

  • Telefoon: 0318-43 11 34
  • Inschrijving gaat via de website van vrssh-zuidveluwe 
  • De wachttijd is ongeveer één jaar

Seniorencomplex Idealis

Idealis heeft een complex 'De Bassecour',  met 58 appartementen. Het aanbod van de woningen gaat via huiswaarts.nu

Meer informatie

Parkflat Belmonte

Dit zijn koopappartementen maar er worden ook appartementen te huur aangeboden. Kijk voor meer informatie op de website Parkflat Belmonte