Een goed voornemen voor het nieuwe jaar? Doe mee aan IkPas

Alcoholgebruik 30 dagen op pauze, leidt tot minder drinken op lange termijn.

FrisValley

FrisValley doet in januari 2019 mee aan IkPas, de landelijke campagne om 30 dagen alcohol te laten staan. FrisValley is het regionale alcoholmatigingsproject van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. Durft u de uitdaging aan? Doe mee! Inwoners maar ook bedrijven, organisaties en (sport)verenigingen kunnen zich vanaf dit moment inschrijven op www.ikpas.nl/inschrijven.

Landelijke campagne

Nederland start het nieuwe jaar met IkPas. Dat is een succesvolle campagne waarmee afgelopen jaren deelnemers hun alcoholgebruik op pauze zetten. Op 1 januari 2019 start een 30-dagen campagne. Tijdelijk uw alcoholgebruik op pauze zetten, zorgt ervoor dat u zicht houdt op de functie van alcohol in uw leven. Het zorgt ervoor dat veel deelnemers zich ook op langere termijn beter voelen en minder alcohol drinken. Iedereen die wil meedoen, kan zich aanmelden via ikpas.nl/inschrijven.

Wat levert IkPas op?

Mensen die de afgelopen jaren meededen aan IkPas, merken verschillende positieve effecten van het op pauze zetten van hun alcoholgebruik. Het bespaart geld, u krijgt een betere huid maar belangrijker is het positieve effect op hoe mensen zich voelen. Niet alleen tijdens de campagne: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter. Ook sliep bijna 45% structureel beter. Uitgebreide informatie over alle resultaten in 2018 staat op www.ikpas.nl.

IkPas 2019

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. IkPas. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, Verslavingszorg en steeds meer bedrijven in Nederland de actie lokaal en regionaal uit. Op 1 januari start de 30-dagen campagne.