Hoe werkt het Startpunt

Heeft u een vraag over maaltijdvoorziening of alarmering? Zoekt u een geschikte dagbesteding? Wilt u advies over het opvoeden van uw kinderen? Zoekt u huisvesting? Of wilt u hulp bij uw schulden? Het Startpunt is de centrale plek in Wageningen waar u terecht kunt met uw vragen. Het Startpunt denkt graag met u mee om een passend antwoord te vinden op uw vraag.

Korte vraag

Heeft u één praktische vraag? U wordt dan telefonisch direct verder geholpen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00-16.00 uur en vrijdag van 9.00-13.00 uur telefoon 0317-410160. Vanwege de coronacrisis is het op dit moment niet mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen bij het Startpunt.

In gesprek

Speelt er meer in uw situatie? Of hangen er meerdere zaken met uw vraag samen? Dan gaan we graag met u in gesprek. Dit gesprek vindt bij u thuis of op het Startpunt plaats. Afhankelijk van de uitkomst van dit gesprek, denkt de Startpuntmedewerker met u mee welke oplossing of richting er mogelijk is voor uw vraag of probleem. Misschien is er een voorziening in de wijk waar u terecht kunt? Of is er een vrijwilliger die u kan helpen? Of is er hulp nodig van een beroepskracht? Als het haalbaar is voor u, gaat u zelf met de informatie en adviezen aan de slag. Lukt dit niet of is er meer ondersteuning nodig? Dan helpt het Startpunt u graag verder om dit te regelen. Het antwoord op de vraag is altijd maatwerk. Omdat ieder mens en iedere situatie anders is.

Video Startpunt

In onderstaand filmpje ziet u met welke vragen u onder andere terecht kunt in het Startpunt.

Contact Startpunt

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag? Schroom niet en neem contact met ons op via telefoon 0317-410160 of e-mail naar Startpunt@wageningen.nl