Individuele inkomenstoeslag

AANVRAAG INKOMENSTOESLAG ONLINE
 

AANVRAAG INKOMENSTOESLAG PDF

INLICHTINGENFORMULIER INVULLEN BIJ GEEN UITKERING GEMEENTE PDF 

 

Heeft u een lange periode achter elkaar een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor 'Individuele inkomenstoeslag'. Dit is een geldbedrag dat door de gemeente wordt betaald. Het soort inkomen dat u heeft gehad in die periode maakt niet uit. Dit kan dus zowel loon als een uitkering zijn geweest.

Voor wie

U heeft minimaal 3 jaar achter elkaar een laag inkomen. Het inkomen van de partner telt ook mee. In deze 3 jaar heeft u geen mogelijkheid gehad om uw inkomen te verhogen. Deze regeling geldt niet als u student bent of de pensioenleeftijd heeft bereikt.

Voorwaarden

  • U bent tussen de 21 jaar en de pensioen leeftijd.
  • Uw inkomen ligt drie jaar of langer ononderbroken op 130 % van bijstandsnorm die voor uw situatie geldt
  • U heeft niet meer vermogen dan de grens die voor u geldt. Vermogen is bijvoorbeeld spaargeld of ander bezit dat geld waard is.
  • U heeft geen mogelijkheid (gehad) om uw inkomen te verbeteren.
  • U ontvangt geen tegemoetkoming in de studiekosten (DUO)
  • De individuele inkomenstoeslag kan niet met terugwerkende kracht aangevraagd worden. Dit betekent dat het dus pas ingaan vanaf het moment dat u het aangevraagd heeft.

Hoogte toeslag

U kunt de toeslag één keer per jaar ontvangen. De hoogte van de toeslag hangt af van uw leefsituatie. Wilt u de hoogte van de toeslag voor dit jaar weten? Vraag dit dan na bij het Startpunt.

Aanvragen

Hulp bij het invullen van het formulier

Voor vragen over de inkomensondersteunende regelingen van de gemeente, of voor hulp bij het invullen van de aanvraagformulieren, kunt u terecht bij het Startpunt.