Uitkering

Heeft u een laag inkomen, tijdelijk geen werk of bent u arbeidsongeschikt? Dan kunt u een uitkering aanvragen. Bekijk hieronder het overzicht van de meest voorkomende uitkeringen. Op welke uitkering u recht heeft, is afhankelijk van uw situatie.

WW-uitkering

Wordt u binnenkort werkloos? Dan kunt u een WW- uitkering aanvragen. Voor meer informatie over de voorwaarden en de aanvraag gaat u naar het UVW

Uitkering voor arbeidsongeschiktheid

Heeft u gewerkt maar ben u een lange tijd ziek? Kunt u niet of maar voor een deel werken? Dan heeft u misschien recht op een uitkering voor arbeidsongeschiktheid. U vraagt deze uitkering aan bij het UWV

Wajong

Heeft u al vanaf jonge leeftijd een ziekte of handicap? Kunt u daardoor nu en in de toekomst niet werken? Dan heeft u misschien recht op een Wajong uitkering. Deze vraagt u aan bij het UWV. Als u in de toekomst wel kunt werken? Dan komt u niet voor een Wajong uitkering in aanmerking maar misschien voor een bijstandsuitkering. De gemeente kan u dan helpen met studie of werk.

Bijstandsuitkering

Heeft u geen recht op één van de uitkeringen hierboven en heeft u onvoldoende inkomen? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen bij de gemeente.