Vervoer naar locatie om te vaccineren tegen corona

In heel Nederland wordt gevaccineerd tegen corona. Misschien heeft u hier al een uitnodiging voor gekregen. Het kan zijn dat u hiervoor een afspraak heeft bij uw eigen huisarts. Het kan ook zijn dat u hiervoor naar een andere plek moet, bijvoorbeeld Papendal. Dan heeft u vervoer nodig. Niet iedereen heeft eigen vervoer. Hieronder leest u een paar mogelijkheden.

Hulp van een bekende

Als u geen vervoer heeft naar de vaccinatielocatie kunt u hulp vragen van iemand die u kent. Misschien heeft u familieleden die u kunnen brengen. Of behulpzame buren, vrienden of kennissen. Heeft u niemand die u kan brengen en halen? Dan zijn er andere mogelijkheden:

Met het openbaar vervoer

U kunt online een reis plannen via www.9292.nl.  Of  bellen met 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-). Heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer? De openbaar vervoer ambassadeurs hebben in coronatijd hun spreekuren telefonisch.

Met de Valleihopper

Als u een pas heeft van de Valleihopper dan gelden er geen maximum aantal kilometers voor deze afspraak. Ook hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. U betaalt alleen het aantal gereisde kilometers. Als u geen pas heeft van de Valleihopper, mag u ook gebruik van maken dit vervoer. Dan betaalt u de kosten vergelijkbaar met die van het openbaar vervoer. Kijk voor de kosten op www.valleihopper.nl

Wilt u met de Valleihopper reizen naar de locatie? Dan gelden de volgende bijzonderheden:
• Reserveer de Valleihopper minimaal één dag van tevoren. Dat kan via de website www.valleihopper.nl of telefoon (0900) 55 11 551.
• Bij het boeken van de rit is het noodzakelijk dat u aangeeft dat het een ‘prioriteitsrit’ is.
• De kans is groot dat u 30 minuten moet wachten op de terugrit.