Zelfstandig reizen in de regio

Reizen met de gewone bus

De bussen van tegenwoordig zijn veel gemakkelijker toegankelijk dan de bussen van vroeger. Ze hebben meestal een lage instap en ruimte voor een rollator of rolstoel. Hierdoor is het voor u misschien toch mogelijk om de bus te nemen. Meer informatie vindt u op de website van Connexxion.

Hulp uit uw omgeving

Kunt u door uw beperkingen niet meer autorijden of reizen met de gewone bus of trein? Vaak zijn buren, familieleden en vrienden bereid om te helpen. Lukt dit niet, dan zijn er in onze gemeente ook vrijwilligers die kunnen helpen. Bijvoorbeeld:

Reizen met een OV-begeleiderskaart

Kunt u vanwege een beperking niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen? Met een OV-Begeleiderskaart reist één begeleider gratis met u mee in trein, metro, tram en bus. Zij kunnen u dan begeleiden tijdens uw reis.

Reizen met de Valleihopper

Met de Valleihopper kunt u reizen door de regio Foodvalley met het openbaar vervoer van deur tot deur. Het is er voor iedereen die geen ander openbaar vervoer in de buurt heeft. Jong én oud, mensen met én zonder beperking. De kilometer tarieven van de Valleihopper verschillen wel. Dat is afhankelijk van uw situatie. Heeft u bijvoorbeeld een medische beperking. Dan kunt u misschien in aanmerking komen voor een WMO-pas. Met een WMO- pas reist u voordeliger. Meer informatie over reizen met de Valleihopper leest u hier.

Reizen buiten de regio met Valys

 Wilt u buiten de regio reizen en heeft u een beperking? Valys is een landelijke organisatie die het vervoer van deur tot deur regelt buiten de regio. Meer informatie over reizen met Valys vindt u hier.

Informatie over de mogelijkheden

Neem voor informatie over welke mogelijkheden er voor u zijn contact op met het Startpunt.