Veilig (blijven) rijden en rijbewijskeuring

Veilig blijven autorijden? Test uw rijgedrag

Hoe prettig en veilig voelt u zich in het verkeer? Wilt u weten wat u kunt doen om veilig te blijven rijden? Veilig Verkeer Nederland en het CBR bieden een vrijblijvende en anonieme test aan die u inzicht geeft in uw rijgedrag. De test bestaat uit vragen over hoe u verkeerssituaties ervaart en wat u meemaakt in het verkeer. Er wordt geen kennis van de regels getest. Op basis van uw antwoorden krijgt u tips om veilig te blijven rijden. Let op: deze test doet u puur voor uzelf en vervangt dus niet de rijbewijskeuring waarover u hieronder meer informatie leest.

Rijbewijskeuring via RijbewijskeuringsArts

Vanaf 75 jaar moet u zich laten keuren voor uw rijbewijs. In Wageningen kunnen senioren met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts in de Pomhorst in Wageningen.

Wat moet u eerst doen?

Voordat u naar de keuring gaat, koopt u eerst een gezondheidsverklaring. De gemeente Wageningen verstrekt deze niet. U kunt hiervoor terecht bij het CBR. Download het formulier via www.mijn.cbr.nl (DigiD). U beantwoordt de vragen en stuurt de gezondheidsverklaring naar het CBR. Binnen 2-6 weken ontvangt u per post of e-mail van het CBR het keuringsverslag dat de arts moet invullen . Het is dus belangrijk om tijdig een afspraak te maken voor de keuring.

Informatie en afspraak maken

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijk nummer 036-7200911. U kunt ook zelf een datum reserveren via de website www.rijbewijskeuringsarts.nl. U kunt u dus niet in de Pomhorst aanmelden voor de keuring.

Rijbewijskeuring via Regelzorg Rijbewijskeuringen

Een andere mogelijkheid is om een afspraak te maken bij Regelzorg Rijbewijskeuringen. Ook hier heeft u voor de keuring een gezondheidsverklaring nodig. Bel voor meer informatie met het nummer 088-2323300. Of kijk op de website www.regelzorg.nl

 

 

Oude man met rijbewijs