Ervaart u overlast? Daar kunt u wat aan doen!

Samen willen we er zo veel mogelijk voor zorgen dat we in Wageningen fijne buren voor elkaar zijn! Dat doen we door rekening met elkaar te houden. Soms lukt dat niet en dan is er hulp nodig.

Wat kunt u zelf doen?

• Persoonlijk contact is het beste om samen tot een oplossing te komen.
• Vertel vriendelijk aan uw buren waar u last van heeft en vraag wat er aan gedaan kan worden. 
• Noem vooral ook de gevolgen die de situatie voor u heeft.
• Door aan te geven wat er lastig is, begrijpen buren u beter. Dat maakt de kans groter dat u samen tot een oplossing komt.
Hulp vragen
Houdt de overlast aan? Wacht dan niet te lang af en neem contact op met één van onderstaande organisaties die u hierbij graag verder helpen.

De Woningstichting

Wij zijn er voor onze huurders. Elke buurt heeft een woonconsulent en een buurtbeheerder. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de leefbaarheid in hun buurt. De woonconsulenten staan voor u klaar als het gaat om buurtbeheer, leefbaarheid, veiligheid, overlast en overlast. De buurtbeheerder houdt zich bezig met het schoon, heel en veilig houden van de algemene ruimtes bij woongebouwen. Daarnaast houdt hij zich bezig met het oplossen van overlast en het aanspreken van bewoners op ongewenst gedrag.

Contact

Adres:      Olympiaplein 26 Wageningen
Telefoon:  0800-0317
E-mail:     info@dewoningstichting.nl
Website:  www.dewoningstichting.nl

Buurtbemiddeling Wageningen

Buurtbemiddeling Wageningen is er voor alle inwoners van de gemeente Wageningen die burenoverlast ervaren. De buurtbemiddelaars helpen met het zoeken naar een geschikte oplossing. Bel ons gerust! Hierna gaat het als volgt:
• De coördinator neemt contact op voor een telefonisch intakegesprek over de situatie en over de mogelijkheden van Buurtbemiddeling,
• Wanneer u bemiddeling wilt, nemen 2 buurtbemiddelaars contact op voor een kennismakingsgesprek.
• Hierna maken zij kennis met de buren.
• U gaat met uw buren en de bemiddelaars om tafel zitten. Met elkaar gaat u op zoek naar een geschikte oplossing. Dit gesprek is in een schone, corona-veilige ruimte.
U kunt ons ook bellen voor informatie en advies.

Contact

Telefoon:  06 - 22 27 82 44
E-mail:     buurtbemiddeling@solidez.nl
Website:  www.solidez.nl

Startpunt Wageningen

Het Startpunt is  er voor alle inwoners van Wageningen. Ervaart u overlast en heeft u hulp of zorg nodig? Of u maakt zich zorgen om iemand anders die betrokken is bij de overlast situatie? Neem dan contact op met het Startpunt. Wij bespreken met u de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning.

Contact Startpunt

Adres:      Rooseveltweg 408 A, Wageningen
Telefoon: 0317-410160
E-mail:     startpunt@wageningen.nl
Website:  www.startpuntwageningen.nl

Idealis

Onze huurders bestaan voornamelijk uit studenten. Wij vinden het belangrijk dat zij en de direct omwonenden in een leefbare, veilige en prettige omgeving kunnen wonen. Ieder studentencomplex heeft een complexbeheerder die hier op toe ziet en bij wij u terecht kunt voor overlast of problemen. In gesprek gaan met elkaar is de eerste stap. Naast de complexbeheerder hebben wij ook een sociaal beheerder. Bij hem kunt u terecht voor meer complexe zaken of problemen die net iets meer persoonlijke aandacht vragen. Hij denkt graag mee bij het zoeken naar een oplossing. 

Contact

Adres:        Bornsesteeg, 1Wageningen
Telefoon:   0317-426161
E-mail:       socialmanager@idealis.nl
Website:    www.idealis.nl

HousingDesk

Wij zijn er voor studenten en particuliere verhuurders. Ook overige huurders sluiten we niet uit. U kunt bij ons terecht met vragen over de woonsituatie maar ook als er onenigheid is tussen huurder en verhuurder. We bespreken met huurders en verhuurders het probleem. Wij bemiddelen en anders helpen we de geschikte hulpmiddelen in te schakelen. Wacht niet te lang en laat een probleem niet te hoog oplopen. Is er enige onduidelijkheid tussen huurder en verhuurder en komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met de HousingDesk.

Contact

Adres:       Generaal Foulkesweg 37, Wageningen
Telefoon:  0317483143 
E-mail:      info@housingdeskwageningen.nl
Website:   www.housingdeskwageningen.nl/

Poster woonoverlast